• info@vanoostenfysiotherapie.nl
  • 0252 348 155 / 06 14 28 38 33

Wanneer u een lichamelijke klacht heeft, weet u dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is. Fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen. Ieder mens en ieder lichaam is uniek.

Bij Van Oosten fysiotherapie zijn we ons daarvan zeker bewust. Wat ons uniek maakt is dat we behandelen met een holistische visie, oftewel wij kijken niet alleen naar het gevolg of de symptomen maar met name proberen wij de oorzaak te achterhalen.
Een voorbeeld hiervan: Een tennisser serveert met zijn hele lichaam, en voetballer passt met zijn hele lijf, een turnster zoekt balans met heel haar body. Schouder klachten bij die tennisser kunnen het gevolg zijn van de verminderde beweegelijkheid in de rug die geen pijn veroorzaken in de rug maar wel de oorzaak kunnen zijn van de schouderklachten.

Daarnaast word vaak de invloed van neurodynamica over het hoofd gezien. Juist die langdurige, vage, zeurende, onverklaarbare klachten kunnen op basis hiervan worden verklaard. Naast gewrichten, spieren en pezen, dienen ook de zenuwen mee te bewegen bij lichaamsbewegingen. Een zenuw zelf kan niet “uitrekken”, maar door een ingenieus systeem van plexusvorming en “kokers” om de zenuwen heen, is beweging van de zenuw mogelijk. Dit is van groot belang, want indien dat niet gebeurd en er een overrek op de zenuw ontstaat zullen pijnklachten in het verloop van de zenuw ontstaan. Middels zogenaamde nerve tensiontests kunnen de minder mobiele zenuwen worden opgespoord. Tevens kan bepaald worden waar eventuele inklemmingen van een zenuw zijn. Deze kunnen middels manipulaties en mobilisaties worden vrij gemaakt. Daarna is het noodzakelijk om ook het glijmechanisme van de kokers om de zenuwen weer te normaliseren.